Håndmalede italienske kakler og fliser

Kunsthåndværk fremstillet med mere end 400 års tradition og erfaring fra Abruzzo

Unikt kunsthåndværk

Alle fliser er håndmalede med antikke motiver fra San Donato kirken fra 1600-tallet. Kaklerne er genanvendte keramiske loftsfliser fra gamle bygninger og ruiner – nogle af fliserne mere end 100 år gamle. De gamle håndlavede fliser bliver sorteret, og de mest velholdte bliver udvalgt, renset og genanvendt, og herefter glaseret, håndmalet og brændt.

Indretning og dekoration

Hver keramik kakkel er et helt lille kunstværk med et unikt udseende, der er skabt med tålmodighed, præcision og mange års erfaring.

Kaklerne er anvendelige i mange sammenhænge:

Som vægdekoration, til bordplader, som serveringsbræt til eksempelvis snacks, sødt og kaffe, som bordskåner, som lysestager – og til pynt.

Motiverne kan også håndmales på almindelige fliser, hvis man ønsker et mindre rustikt udtryk i eks.vis badeværelset eller i køkkenet.

Håndmalede italienske kakler med antikke dekorationer

Se et udvalg af kaklerne her

Mønstre, motiver og farver kan sammensættes og kombineres, så de passer til den personlige, stil smag og indretning. Vi rådgiver og vejleder omkring  løsningsforslag og får lavet skitser i samarbejde med værkstedet i Castelli.

Kirke San Donato i Castelli med 800 kakler med antikke dekorationer

Antikke motiver

Motiverne på de smukke håndmalede fliser kan man se i loftet i kirken San Donato i Castelli. I årene 1615-1617 udsmykkede de lokale kunsthåndværkere ved fælles indsats kirkens loft.

Loftet består af mere end 800 dekorerede sten, og i dag – mere end 400 år efter, passer de enkle mønstre og de klare farver smukt til den enkle skandinaviske stil og smag.

Keramik fra Castelli i Abruzzo

Castelli ligger i nationalparken Gran Sasso e Monti della Laga, hvor bjergtoppene når op i 2.900 meters højde. Her har man gennem århundreder udviklet det keramiske kunsthåndværk, og byens placering i skovene på bjergmassivet gav nem adgang til de vigtigste råvarer til fremstillingen: vand fra bjergfloderne, træ fra skovene til opvarmning af ovnene og en leret og mineralholdig jord. Byen er berømt for kvaliteten af sin keramik og har gennem århundreder været leverandør til det meste af Europa. 

Castelli i Abruzzo keramisk kunsthåndværk